Malvikingen Opp

Malvikingen Opp 2022 er historie. Vi takker alle deltakere og funksjonærer for en vellykket dag i flott vær og med mange fine prestasjoner. Selv om dette var den 12. utgaven av Malvikingen Opp, ser vi likevel på 2022 som et nytt 'oppstartsår' etter to år med korona. 

Vi vurderer nå ukedag og dato for neste års arrangement. Følg med på facebook hvor det blir en spørreundersøkelse rundt dette. 

I mellomtiden legger vi ut offisielle resultater og oppdatert adelskalender på facebook-gruppen for Malvikingen Opp. 


Malvikingen Opp går fra Vikhammerløkka til Solemsvåttan. Lengden er 6 km, og høydeforskjellen mellom start og mål er 420 meter. I konkurranseklassen kan alle konkurrere med alle takket være en justeringsfaktor som avhenger av kjønn og alder! Malvikingen Opp har også trimklasse og en familievennlig turklasse med innlagt natursti for de som ønsker det.

Malvikingen Opp så dagens lys i 2011 og er det eldste motbakkeløpet i Malvik. Arrangør er Malvik IL Friidrett.

Det er ulike konkurranseklasser, trimklasse med tidtaking og en turklasse for mosjonistene. 

Alle-mot-alle

I herre- og kvinneklassene konkurreres det som vanlig om å komme først til mål. Men Malvikingen Opp er i tillegg et løp der alle kan konkurrere mot alle. Det gjøres ved at alle deltakere får en justeringsfaktor på tiden sin. Justeringen følger de internasjonale WMA-tabellene for kvinner og menn
Spesielt interesserte kan lese mer i dette blogginnlegget (på engelsk).

Trim med tidtakning

Synes du det er stress å konkurrere mot andre? Da kan du konkurrere kun med deg selv i klassen 'trim med tidtakning'. Da starter du samtidig som de som konkurrerer, men du blir ikke med på resultatlistene for konkurranseklassene. Og du sparer 100 kroner i startavgift (men går glipp av eventuelle premier du ville fått i konkurranseklassene...)smile

Turklasse

Familier, turgåere og mosjonister kan starte når som helst mellom 10:00 og 12:00. Løypa er godt merket. De som vil kan prøve seg på en quiz hvor spørsmålene kommer som poster langs løypa. På toppen venter belønning for små og store! NB: Det er bemanning på toppen fram til ca 13:30, så de som har tenkt å bruke god tid oppfordres til å starte tidlig!

Det kan være nyttig å følge med på Malvikingen Opp på facebook for å få med seg oppdateringer og beskjeder knyttet til arrangementet.

Påmelding gjøres på http://mosjon.friidrett.no/terminliste (søk på Malvikingen Opp) fram til kl 12:00 dagen før løpet. Etteranmelding kan gjøres fram til 30 minutter før start.

 • Løypa går fra Vikhammerløkka ved Trondheimsfjorden og ender opp ved utkikkstårnet på Solemsvåttan, 423 meter over havet.
 • Løypelengden er på knappe 6 km. De første 2 kilometrene er det for det meste asfalt, men så blir det en kilometer på grus og deretter resten på skogsvei og sti. Hvis det er sein vår så kan det ligge litt snø og is i skyggepartiene, og det kan være litt sølete noen steder hvis det har regnet. Velg bekledning og skotøy etter vær og føre!
 • Løpet har start nede på idylliske Vikhammerløkka – et fint kommunalt friområde helt nede ved fjorden på Vikhammer. Følg skilting og merking fra rundkjøringa på Vikhammer. Parkering kan gjøres nede ved Vikhammerløkka, eller ved Viksletta idrettspark ved Malvikhallen.
 • Toalett er tilgjengelig ved parkeringsplassen på Vikhammerløkka.
 • Premieutdeling skjer på Viksletta idrettspark, rett nedenfor klubbhuset til Malvik IL. NB: Avvik i 2022 siden klubbhuset er revet og det pågår anleggsarbeide på Viksletta. I 2022 er derfor premieutdelingen hos sekretariatet på parkeringsplassen ved Vikhammerløkka. 
 • Premieutdeling gjøres løpende etter hvert som deltakerne returnerer fra toppen

 

 • Premiering:

– Konkurranseklasser: Hovedpremiering i felles klasse med tidsutjevning basert på alder og kjønn. I tillegg premiering til vinnerne av de rene herre- og dameklassene.  

– Trim med tidtaking: Åpen for alle, diplom

– Turklasse: Åpen for alle, diplom

 • Starttider fra Vikhammerløkka

–Mosjonistene starter når de vil mellom klokka 10 og 12 (men bemanning på toppen bare fram til ca 13:30 så start tidlig hvis du har tenkt å bruke lang tid)

–Fellesstart kl. 12:00 for konkurranseklassene samt trim m/tidtaking

 • Deltakeravgift:

–200,- kroner for konkurranseklasse (+ event. engangslisens 30,- for de som ikke har årslisens)

–100,- kroner for trim med tidtaking (+ event. engangslisens 20,-)

–50,- kroner for mosjonsklasse (ingen lisenskrav)

Spørsmål?

Sjekk og bruk facebooksiden til spørsmål og svar. Spørsmål og henvendelser kan også gjøres direkte til løpsleder Torgeir Kruke på telefon 913 51 909 eller via e-post til post@krultra.no.

Malvikingen Opp har egen facebook-gruppe. Følg siden og få med deg alle oppdateringer og nyheter!

Malvikingen Opp på Facebook

Du finner info om blant annet tidligere vinnere og løyperekorder på Wikipedia.

Anbefaler også www.motbakke.com som har god løypeinformasjon for Malvikingen Opp.

 

Hvordan kommer jeg meg til og fra?

 • Med bil:

–Fra Trondheim: Kjør fylkesvei 950 Malvikveien (gamle E6) fra Ranheim retning Malvik. Passer bomringen på Væresletta og fortsett til du kommer til Vikhammer. Passer gjennom lyskrysset og ta til venstre i rundkjøringen etter å ha passert Viksletta idrettspark. Følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka

–Fra Hommelvik: Kjør fylkesvei 950 Malvikveien (gamle E6) til du kommer til rundkjøringen på Vikhammer. Ta til høyre i rundkjøringen og følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka.

–Alternativt: Kjør E6 motorveien og ta av på Leistadkrysset. Dette er krysset som ligger rett vest for Værestunnelen. Sving (nordover) mot fjorden og følg Vikhammerdalen (Elvdalen) ned til lyskrysset på Vikhammer. Ta til høyre i lyskrysset og fortsett til rundkjøringa. Ta til venstre i rundkjøringa og følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka.

 • Med buss:

–Fra Hommelvik: Ta buss til holdeplass Vikhammerløkka. Følg merkingen for Malvikingen Opp ned til Vikhammerløkka

–Fra Trondheim: Ta buss til holdeplass Vikhammer. Fortsett til fots mot øst til du kommer inn på merkinga for Malvikingen Opp. Følg merkingen ned til Vikhammerløkka.

 

Etteranmelding

Påmeldingen til Malvikingen Opp skjer ordinært via friidrett.no sin påmeldingsløsning fram til klokka 12 dagen før konkurransedag. Men det går helt fint med etterregistrering/påmelding helt fram til klokka 11:30 på løpsdagen. For at etterregistrering skal skje smidig må følgende skjema fylles ut:

Etteranmeldinger, Malvikingen Opp 2022

For de som bruker denne løsningen for etteranmelding/påmelding er det kun Vipps eller kontant betaling som gjelder. Prisen for deltakelse i turklassen er uendret (50,- kroner), mens etteranmelding i trimklassen koster 150,- og konkurranseklassene 250,-. Dette inkludert eventuell lisens til friidrettsforbundet og er uavhengig av om man har årslisens eller ikke.

Kommentarer