NB: Malvikingen Opp 2021 erstattes av utfordring

Malvikingen Opp lar seg dessverre ikke gjennomføre på vanlig måte i år heller. Men vi gjentar den virtuelle utgaven fra i fjor:

Gjennomfør løypa til Malvikingen Opp når som helst innen utgangen av mai måned. 
Løypa er ikke merket, men poenget er å starte på Vikhammerløkka og ende opp på toppen av Solemsvåttan.
Hvis du ikke kjenner løypa fra før så er det et kart med løypa inntegnet i løpsinformasjonen (Løpsinformasjon (pdf).

Sørg for å dokumentere gjennomføringen, for eksempel med bilde ved start og mål (og gjerne under veis hvis du vil, og legg det ut på facebookgruppa til Malvikingen Opp, post på instagram med #malvikingenopp eller send melding direkte til arrangøren.

Det er ingen startavgift, ingen funksjonærer, ingen løypemerking og ingen premiering. Men gjennomføring regnes som godkjent deltakelse i årets Malvikingen Opp og kvalifiserer for registrering i adelskalenderen 🙂


Det er opprettet et arrangement på facebook også, hvor du kan melde din interesse og kanskje tipse andre om å bli med?

---o--- 

(Øvrig informasjon på denne websiden gjelder for standard-arrangementet - som vi håper å gjenoppta fra 2022!)

Malvikingen Opp er et motbakkeløp, arrangert av Malvik IL Friidrett, som går fra Vikhammerløkka til Solemsvåttan. Høydeforskjellen mellom start og mål er 420 meter, og løpet er ca. 6 km langt. Malvikingen Opp har også en trimklasse og en familievennlig turklasse med innlagt natursti.

Malvikingen Opp så dagens lys i 2011 og er det eldste motbakkeløpet i Malvik.

Det er ulike konkurranseklasser, trimklasse med tidtaking og en turklasse for mosjonistene. 

Mosjonistene kan starte når som helst mellom 10:00 og 12:00. Løypa er godt merket. Det er også mulig for å prøve seg på en quiz hvor spørsmålene kommer som poster langs løypa. På toppen venter belønning for små og store. NB: Det er bemanning på toppen fram til ca 13:30, så de som har tenkt å bruke god tid oppfordres til å starte tidlig!

Det kan være nyttig å følge med på Malvikingen Opp på facebook for å få med seg oppdateringer og beskjeder knyttet til arrangementet.

Påmelding gjøres på http://mosjon.friidrett.no/malvikingenopp2019 eller ved start. Etteranmelding fram til 30 minutter før start.

  • Løypa går fra Vikhammerløkka ved Trondheimsfjorden og ender opp ved utkikkstårnet på Solemsvåttan, 423 meter over havet.
  • Løypelengden er på knappe 6 km. De første 2 kilometrene er det for det meste asfalt, men så blir det en kilometer på grus og deretter resten på skogsvei og sti. Hvis det er sein vår så kan det ligge litt snø og is i skyggepartiene, og det kan være litt sølete noen steder hvis det har regnet. Velg bekledning og skotøy etter vær og føre!
  • Løpet har start nede på idylliske Vikhammerløkka – et fint kommunalt friområde helt nede ved fjorden på Vikhammer. Følg skilting og merking fra rundkjøringa på Vikhammer. Parkering kan gjøres nede ved Vikhammerløkka, eller ved Viksletta idrettspark ved Malvikhallen.
  • Garderober er tilgjengelig i Malvikhallen fra ca. kl. 12:30 hvis noen ønsker å benytte det. Toaletter er i garderobene samt ved parkeringsplassen på Vikhammerløkka.
  • Premieutdeling skjer på Viksletta idrettspark, rett nedenfor klubbhuset til Malvik IL. Premieutdeling gjøres løpende etter hvert som deltakerne returnerer fra toppen. Premiering til de tre beste menn og tre beste kvinner uavhengig av klasse, samt til alle klassevinnere. Pengepremie for løyperekord: 500,- kroner + 100,- kroner per år rekorden ikke blir slått.


  • Klasser:

–Konkurranseklasser: Junior 13-22 år, Senior 23-34 år, Veteranklasser 35-49 år og 50+ år. 

–Trim med tidtaking: Åpen for alle

–Turklasse: Åpen for alle

  • Start fra Vikhammerløkka

–Mosjonistene starter når de vil mellom klokka 10 og 12 (men bemanning på toppen bare fram til ca 13:30)

–Fellesstart kl. 12:00 for konkurranseklassene samt trim m/tidtaking

  • Deltakeravgift:

–200,- kroner for konkurranseklasse (+ event. engangslisens 30,- for de som ikke har årslisens)

–100,- kroner for trim med tidtaking (+ event. engangslisens 20,-)

–50,- kroner for mosjonsklasse (ingen lisenskrav)

Last ned: Løpsinformasjon (pdf) 

Malvikingen Opp har egen facebook-gruppe. Følg siden og få med deg alle oppdateringer og nyheter!

Malvikingen Opp på Facebook


Du finner info om blant annet tidligere vinnere og løyperekorder på Wikipedia.

Anbefaler også www.motbakke.com som har god løypeinformasjon for Malvikingen Opp.


Hvordan kommer jeg meg til og fra?

  • Med bil:

–Fra Trondheim: Kjør fylkesvei 950 Malvikveien (gamle E6) fra Ranheim retning Malvik. Passer bomringen på Væresletta og fortsett til du kommer til Vikhammer. Passer gjennom lyskrysset og ta til venstre i rundkjøringen etter å ha passert Viksletta idrettspark. Følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka

–Fra Hommelvik: Kjør fylkesvei 950 Malvikveien (gamle E6) til du kommer til rundkjøringen på Vikhammer. Ta til høyre i rundkjøringen og følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka.

–Alternativt: Kjør E6 motorveien og ta av på Leistadkrysset. Dette er krysset som ligger rett vest for Værestunnelen. Sving (nordover) mot fjorden og følg Vikhammerdalen (Elvdalen) ned til lyskrysset på Vikhammer. Ta til høyre i lyskrysset og fortsett til rundkjøringa. Ta til venstre i rundkjøringa og følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka.

  • Med buss:

–Ta buss 38 og gå av på holdeplass Vikhammerløkka. Følg merkingen for Malvikingen Opp til Vikhammerløkka

–Alternativt fra Trondheim: Ta buss 37 og gå av på holdeplass Vikhammer. Fortsett til fots ca 200 meter mot vest til du kommer inn på merkinga for Malvikingen Opp. Følg merkingen til Vikhammerløkka.